Video-zwemanalyse

Een goede zwemtechniek is de basis voor elke wedstrijdzwemmer zeker in de leeftijdsgroep van 9 t/m 13 jaar. Deze fase is essentieel voor het behalen van maximale prestaties later! Om de juiste techniek aan te leren en/of te verbeteren maken we veel gebruik van videocamera's zowel boven als onder water. Er is dus veel aandacht voor zwemtechniek waarbij alle zwemslagen, starts en keerpunten uitvoerig worden behandeld.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Zo werkt dit letterlijk bij het verbeteren van je zwemtechniek. Ons coordinatief vermogen wordt bij het zwemmen flink beinvloedt doordat we bewegen in een medium dat zelf ook in beweging is: WATER. Door het missen van een vast punt om onze bewegingen te kunnen refereren, hebben we vaak een heel ander beeld van onze bewegingen dat de werkelijkheid.

Een coach kan je 100 keer vertellen wat je moet doen, maar wat als jij denkt dat je dit ook doet ? Laat een video analyse doen en je verkrijgt direct inzicht in je verbeterpunten. Daarmee ben je er nog niet. Door de juiste focuspunten aan te brengen in je trainingen en door het doen van specifieke oefeningen kan je verbeteren.

Nadat we deze opname hebben gemaakt kunnen we d.m.v. geavanceerde software de totale beweging analyseren. Dit gebeurt vaak met de zwemmers er bij.

Ook krijgen de zwemmers de beelden op een USB-Stick mee naar huis zo dat ze daar later nog een naar kunnen kijken.

  

.

 

 

Welkom op de officiŽle website van S*T*A*R