Clinic 22 september 2013: Start (en slag)

Zondagmorgen 10 uur. Het is al druk in het zwembad in Eindhoven. Ondanks een wegomlegging zijn al veel zwemmers ruim op tijd aanwezig.
De clinic start om half elf met 2 uur trainen. Tijdens de eerste training is er vooral ruim de tijd genomen voor het filmen van de zwemmers.
In groepjes van 4 tot 5 zwemmers is iedereen 2 maal gefilmd. Daarnaast is gewerkt aan de start en door middel van oefeningen.
Direct na de lunch is zijn algemene belangrijke dingen doorgenomen voor bij de start. Zowel de zwemmers zelf als de ouders en trainers dachten actief mee.
Terwijl de ene helft van de groep is onderworpen aan een landtraining, werden in groepjes van ca. 4 zwemmers de gemaakte video-opnamen geanalyseerd met een trainer. Ook hier mochten de aanwezige ouders/trainers meekijken.

De zwemmers noteerden de aanwijzingen in de gekregen map en in overleg is een volgorde van belangrijkheid gemaakt. Tijdens de middagtraining is nogmaals gefilmd. Zo kan worden gekeken of er al vorderingen zijn gemaakt tov de ochtend. Er is ook veel geoefend en met gezamenlijke opdrachten is de training afgesloten. Natuurlijk krijgen alle zwemmers de beelden direct mee naar huis of gemaild. Zo kunnen de beelden ook met de eigen trainer worden doorgenomen.

Het was een zeer intensieve, maar ook heel leuke dag met veel inzet en  enthousiasme. (klik hier voor de foto's)

Op naar de volgende clinic!

Wil je meer info over de clinics of het trainingsweekend, kijk dan snel op de site bij ‘clinics’.

 

 

Welkom op de officiŽle website van S*T*A*R